Ευρετήριο Άρθρου

  

 

Αγγειοπλαστείο - Ατελιέ κεραμικής

Τηνιακά Κεραμικά

BERNHARD AICHER

Καλωσήρθατε !

 

my wheel web
 

  


 

καὶ ἐκάλεσεν ὁ Θεὸς τὴν ξηρὰν γῆν καὶ τὰ συστήματα τῶν ὑδάτων ἐκάλεσε θαλάσσας. καὶ εἶδεν ὁ Θεός, ὅτι καλόν. (Γεν. 1,10)  
 
Έχεις κάποτε αισθανθεί την επιθυμία να βυθίσεις τα χέρια σου στη ζεστή άμμο στη παραλια, να νιώσεις την ζεστασιά, να κάνεις κάστρα;
Το χώμα έχει ταυτιστεί στη συνείδηση του ανθρώπου με τη  γη. Κάθε μικρό παιδί θέλει να παίξει με το χώμα και την λάσπη.
Ο προϊστορικός άνθρωπος έφτιαξε τα πρώτα πήλινα στοιχειώδη σκεύη, χρησιμοποιώντας το ποιο απλό υλικό -το  χώμα- και με λίγο #νερό μπορούσε να το μετατρέψει σε πηλό. Πόσες μορφές μπορεί να πάρει ο  πηλός… Οι άνθρωποι δημιούργησαμε με τον πηλό έργα που χρονογράφησαν την ιστορία μας.
Η ιστορία της κεραμικής συνεχίζεται. Ένα μικρό κομμάτι ιστορίας θέλουμε και εμείς να σας πούμε στο μικρό εργαστήριο και έκθεση. Με απλότητα και λερωμένα απο τον πηλό και χρώμα χέρια!
 
 
 

Ατελιέ κεραμικής - Τηνιακά Κεραμικά

 

το παλιό εργαστήριο κεραμικής στην Ξινάρα Τήνου δίπλα στην εκκλησία Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου

Στα μέσα της δεκαετίας του ογδόντα ήρθε ο καθηγητής κεραμικής Bernhard Aicher ως τουρίστας στη Τήνο και ερωτεύτηκε την τότε μοναδική κεραμίστρια της Τήνου Μαργαρίτα Δελατόλα. 

Το 1987 παντρεύτηκαν και μέχρι το 2010 εργάστηκαν μαζί στο Ατελιέ Τηνιακά Κεραμικά, αρχικά στο χωριό Ξινάρα, λίγα χρόνια αργότερα σε νέο κτίριο στην Λεωφόρο Τριποτάμου - Καλλονής της Τήνου.

 

Στο εργαστήριο στο Τριπόταμο της Τήνου παράγονται κεραμικά για καθημερινή χρήση και διακόσμηση , περιστεριώνες, φωτιστικά, απλίκες , φεγγίτες, φανάρια, μινιατούρες και επίσης αντικείμενα από τερακότα από το θησαυρό της βυζαντινής και λαϊκής παράδοσης. 

Προσφέρονται μαθήματα κεραμικής στο τροχό αγγειοπλαστικής και μαθήματα γενικής κεραμικής .

studio 17a

Μαθήματα Κεραμικής


Μαθήματα σε τροχό αγγειοπλάστηκης για μονομένα άτομα και μικρές ομάδες μέχρι και 4 άτομα, για πληροφοριες κάνε κλικ εδώ!

 

 

 

επόμενη σελίδα :  τοποθεσία μας

we at Googlemaps